Hoofdcontent

Den Hâneker viert zesde lustrum met activiteiten

Start maandag 18 maart 2024

Een Toer de Boer, dauwtrappen op meerdere plekken in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden, een buitenbioscoop én een uitgebreide viering tijdens de Fokveedag: Den Hâneker staat aan de vooravond van een druk jaar.  

De aftrap is op 18 maart. Bij bed and breakfast Het Groene Wout presenteert de vereniging het jubileumprogramma. Op de agenda staat, naast een korte ledenvergadering de toelichting van het programma en een hapje en een drankje uit de streek. De afsluiting is een proostmoment op het feestjaar.

Kleurplaatactie
De maand erna legt de vereniging haar oor te luister bij jongeren. “Hoe zouden zij graag zien dat onze streek wordt ingevuld?”, licht bestuurslid Tanja Kool uit Hei- en Boeicop toe. “Daarbij komen de kant van de boeren en van de burgers aan bod. Voor kinderen is er een kleurplaatactie. De kleurplaat wordt met Het Kontakt verspreid; achterop staat het jubileumprogramma.”

Een evenement dat voor het eerst niet op de agenda staat is de Fiets- en Wandelvierdaagse. “Daarvoor in de plaats bieden we voor Hemelvaartsdag fietsroutes aan door de omgeving. Dan kun je op eigen gelegenheid op de fiets stappen, in plaats van georganiseerd.” 

Midzomeravond
Ook is er dauwtrappen, in het kader van het jubileum op meerdere locaties. Op 21 juni is er in Hei- en Boeicop de midzomeravond, met onder meer aandacht voor slootkantenbeheer. Tanja: “Het is bij ons thuis, waar in het achterhuis in 1994 Den Hâneker officieel startte.”

Begin september is er in de buitenlucht een film te zien. In de Streektent op de Fokveedag pakt Den Hâneker in diezelfde maand uitgebreid uit. Verder is er in het najaar samen met vmbo Yuverta in Ottoland en basisscholen een sponsoractie voor boeren in Ghana. 

Toer de Boer
In de herfstvakantie staat de Toer de Boer op de agenda. “Dan kunnen deelnemers met de auto een route door de regio volgen. Zij rijden dan waarschijnlijk ook letterlijk door een stal heen.”
 

Binnenkort is op denhaneker.nl/lustrum het jubileumprogramma te zien.