Hoofdcontent

Financiën

Op deze pagina vind je informatie als je (even) de grip kwijt bent en financiële zorgen hebt. In de gemeente Molenlanden zijn er verschillende manieren om ondersteund te worden met jouw financiën.

 

Formulierenbrigade van Avres

Vind je het bijvoorbeeld lastig om (digitale) formulieren in te vullen? Of wil je je administratie ordenen, maar weet je niet waar te beginnen? Schakel dan de Formulierenbrigade van Avres in.

Op Formulierenbrigade | Avres vind je meer informatie. Ook worden activiteiten georganiseerd om meer grip te krijgen op jouw financiën. Bekijk snel het aanbod en meld je aan.  

 

Financiële ondersteuning door Stichting leergeld

Wil je graag meedoen, maar kun je het deelnemersgeld, cursusgeld of contributie niet betalen? Binnen onze gemeente kun je een bijdrage krijgen voor de kosten van sport-, culturele en educatieve activiteiten. Dit geldt ook voor de benodigde (sport)kleding en/of het lesmateriaal.

Iedere ouder met kinderen van 0 tot 18 jaar met een laag inkomen kan een aanvraag indienen bij stichting Leergeld. De ouders moeten wel wonen in gemeente Molenlanden en (indirecte) kosten hebben voor sport, cultuur of school. 

Stichting Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan activiteiten binnen en buiten de school. Door Leergeld kunnen kinderen bijvoorbeeld meegaan op schoolreis, gaan sporten of op muziekles. Ook kunnen zij vaak een (tweedehands) fiets of zwemlessen regelen, als een kind die nodig heeft.  

Om in aanmerking te komen, kun je contact opnemen met Stichting Leergeld. Zij zijn te bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10:00 en 12:00 uur via 0183 764 707. Mailen kan ook naar info@leergeldav.nl.

Meer info over Stichting Leergeld via leergeldav.nl/.